Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voi esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi virheen vuoksi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Sinkittäjä

Ammatit Julkaistu

Sinkittäjä työskentelee metallin pintakäsittelyn parissa. Sinkitys tarkoittaa teräs- tai rautapinnan peittämistä sinkkikerroksella, jotta estetään korroosiota sekä parannetaan metallin kestävyyttä ja ulkonäköä. Työpaikkoja on kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä. Ammatissa tarvitaan pinnoitteiden, metallien ja sinkityksen tuntemusta sekä huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja yhteistyötaitoja.

Kone- ja metallituoteteollisuus sekä pintakäsittelyyn erikoistuneet yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Sinkittäjä

Sinkittäjän tulee hallita sinkitysprosessin perusperiaatteet ja sinkitystekniikat. Sinkittäjän on osattava valmistella ja esikäsitellä metalli asianmukaisesti ennen sinkitystä. Ammatissa on osattava tarkkailla tuotteiden laatua ja varmistaa lopputuloksen kestävyys. Työturvallisuusosaaminen on myös keskeistä sinkittäjän työssä, sillä sinkitysprosessi voi sisältää vaarallisia kemikaaleja ja korkeita lämpötiloja. Tietoteknistä osaamista tarvitaan usein, sillä teollisiin pintakäsittelytöihin kuuluu automaattisten laitteistojen ohjausta, ohjelmointia ja valvontaa.

Ammatissa vaaditaan hyviä ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä työskennellä tiimissä. Sinkityksen aikana voi ilmetä erilaisia haasteita, kuten pinnan epätasaisuutta tai teknisiä ongelmia, jotka sinkittäjän on kyettävä ratkaisemaan. Työssä tarvitaan huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon (valutuotevalmistaja). Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös pintakäsittelyalan perustutkinnon, jossa on teollisen pintakäsittelyn osaamisala. Tutkintonimike on pintakäsittelijä. 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös prosessiteollisuuden ammattitutkinto, pintakäsittelyalan ammattitutkinto, prosessiteollisuuden erikoisammattitutkinto ja pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2856 €/kk

Yksityinen sektori

2856 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat