Det kan förekomma störningar i sektionen E-tjänster på grund av uppdateringen. Om du inte kan sköta ditt ärende på grund av en störning, lämna en kontaktbegäran i E-tjänsten. E-tjänsterna har ett driftavbrott vid årsskiftet. Läs mer

Anvisningar och stöd⁠

Organisationsledare

Yrke Publicerad

Organisationsledaren ansvarar för ledningen av organisationens verksamhet eller något verksamhetsområde. Arbetsuppgifterna omfattar chefsarbete, utveckling, planering och att hålla kontakt med intressentgrupper. Arbetsplatserna finns i organisationer. Ledarskap, branschkunskap och kommunikationsfärdigheter behövs i yrket.

Ammatissa on tunnettava järjestön toimiala ja toiminta kokonaisvaltaisesti. Järjestöjohtajan tehtävä on suunnitella, organisoida ja ohjata toimintaa. Järjestöjohtajan on tunnettava myös talouteen, henkilöstöön, lakiin ja sopimuksiin liittyviä asioita.

Ammatissa tarvitaan johtamistaitoja, rohkeutta pitää julkisia puheenvuoroja sekä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja. Yhteyistyötaitojen lisäksi ammatti edellyttää kykyä oma-aloitteisuuteen ja itsenäiseen päätöksentekoon. Kyky viestiä selkeästi kirjallisesti ja suullisesti on ensiarvoisen tärkeää. Työssä menestyminen edellyttää verkostoitumistaitoja sekä suhdetoiminnan ja vaikuttamisen osaamista.

Ammatissa tarvitaan usein kielitaitoa sekä tietotekniikan käyttötaitoja. 

Johtotehtävissä voidaan toimia useilla korkeakoulututkinnoilla. Soveltuva korkeakoulututkinto riippuu järjestön toimialasta sekä tehtävästä ja vastuualueesta. Yliopistoissa voi opiskella esimerkiksi hallintotieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon hallintotieteiden maisteri. Kauppatieteitä opiskellen ylempi korkeakoulututkinto on kauppatieteiden maisteri. Oikeustieteitä opiskellen ylempi korkeakoulututkinto on oikeustieteen maisteri. Muita korkeakoulututkintoja ovat esimerkiksi yhteiskuntatieteiden maisteri, filosofian maisteri, kasvatustieteen maisteri, psykologian maisteri, lääketieteen lisensiaatti ja diplomi-insinööri.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella esimerkiksi liiketaloutta ja suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK). Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto on insinööri (AMK). Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös esimerkiksi sosiaalialaa ja suorittaa sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattikorkeakoulututkinnon sosionomi (AMK).

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Medianlön

4122 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken

Yrkesområde

Intervjuer