Webbmaster
En webbmaster upprätthåller webbplatser och sörjer vanligen för uppdateringen av innehållet på flera webbplatser samt för att granska och utveckla webbplatsens funktion. De arbetar vid företag som planerar och upprätthåller webbplatser samt för företag, ämbetsverk och organisationer. I yrket behövs kunskaper om informationsteknik och kommunikation samt samarbetsförmåga och färdigheter i kundservice.
Tietotekniikan palvelutuotantoyritykset. Työpaikkoja on myös tietotekniikkaa käyttävien yritysten ja organisaatioiden kuten virastojen ja oppilaitosten IT-keskuksissa, tietotekniikkaosastoissa ja vastaavissa.
Webmasterilta edellytetään tärkeimpien web-kuvauskielten ja ohjelmointikielten hallintaa. Grafiikkaan liittyvät työt edellyttävät kuvankäsittelyohjelmistojen hallintaa. Webmasterin on hallittava tietotekniikan työvälineet sekä tunnettava perusteet tietoliikenteestä. Pienemmissä yrityksissä työntekijät ovat usein moniosaajia, joiden on hallittava vähän kaikkea.
Käyttäjänäkökulman huomioiminen on tärkeää, joten viestinnän tuntemuksesta on hyötyä. Ammatissa tarvitaan kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia sekä hyvää muistia. Vuorovaikutustaidot ovat tarpeen, koska työ on asiakaspalvelua ja töitä tehdään myös ryhmässä.
Kielitaitoa tarvitaan, koska alan kirjallisuus on usein englanninkielistä. Tietotekniikan nopea kehittyminen edellyttää jatkuvaa opiskelua.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (datanomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto ja tieto- ja viestintätekniikan erikoisammattitutkinto. Toisen asteen ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Ammattikorkeakouluissa voi opiskella tietojenkäsittelyä ja suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK). Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös tieto- ja viestintätekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).
Medianlön
3941 €/m
Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.