Livsmedelstekniker

Yrke Publicerad

En produktionsplanerare arbetar i produktionsanläggningar inom livsmedelsindustrin, där de ansvarar för produktions- och personalplaneringen. Målet med arbetet är en kostnadseffektiv produktion som sker i rätt tid. Yrket förutsätter ansvarsfullhet och noggrannhet.

Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.

Bläddra bland jobbannonser: Livsmedelstekniker

Tuotannonsuunnittelijalta edellytetään paljon tietoa tuotannosta ja tuotteista, ja hänen on osattava aikatauluttaa ja priorisoida työtä asiakastarpeiden mukaisesti sekä varastotasot huomioiden. Suunnittelussa otettava huomioon tuotannon kapasiteetti sekä laite- ja henkilöresurssit. 

Työ edellyttää tarkkuutta, suunnitelmallisuutta sekä taloudellista ajattelua. Tuotannonsuunnittelijan on kyettävä sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön, ja häneltä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä hän toimii eri ammattiryhmien kanssa. 

Työssä vaaditaan paineensietokykyä ja kykyä työskennellä kiireisessä työrytmissä, esimerkiksi myyntisesonkien aikaan ennen juhlapyhiä.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri. 

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Medianlön

4782 €/m

Privata sektorn

4776 €/m

Offentliga sektorn

4838 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken

Yrkesområde