Tuotannonsuunnittelija, elintarviketeollisuus
Tuotannonsuunnittelijat työskentelevät elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa, joissa he vastaavat tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta. Työn tavoitteena on oikea-aikainen ja kustannustehokas tuotanto. Ammatti edellyttää vastuullisuutta ja tarkkuutta.
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Selaa avoimia työpaikkoja: Tuotannonsuunnittelija, elintarviketeollisuus
Tuotannonsuunnittelijalta edellytetään paljon tietoa tuotannosta ja tuotteista, ja hänen on osattava aikatauluttaa ja priorisoida työtä asiakastarpeiden mukaisesti sekä varastotasot huomioiden. Suunnittelussa otettava huomioon tuotannon kapasiteetti sekä laite- ja henkilöresurssit.
Työ edellyttää tarkkuutta, suunnitelmallisuutta sekä taloudellista ajattelua. Tuotannonsuunnittelijan on kyettävä sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön, ja häneltä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä hän toimii eri ammattiryhmien kanssa.
Työssä vaaditaan paineensietokykyä ja kykyä työskennellä kiireisessä työrytmissä, esimerkiksi myyntisesonkien aikaan ennen juhlapyhiä.
Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.
Mediaanipalkka
4782 €/kk
Yksityinen sektori
4776 €/kk
Julkinen sektori
4838 €/kk
Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.