Pakkaaja

Ammatti

Pakkaaja pakkaa erilaisia tuotteita käsityönä esimerkiksi laatikoihin tai hoitamalla pakkauskonetta. Työtehtäviin voi kuulua myös merkintöjen tekemistä pakkauksiin sekä varastotyötä. Työpaikkoja on kaupan alan ja teollisuuden yrityksissä sekä henkilöstöpalveluyrityksissä, jotka vuokraavat työntekijöitä. Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, ripeyttä ja soveltuvuutta samoina toistuvien työvaiheiden tekemiseen.

Teollisuuden eri toimialojen yritykset. Kaupan alan yritykset. Logistiikkapalveluyritykset. Henkilöstöpalveluyritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Pakkaaja

Pakkaajalta edellytetään pakkaamisen hallintaa käsin tehtävänä työnä tai pakkauskoneen käyttötaitoa. Pakkaajan on tunnettava tuotteet erityisesti silloin, kun pakattavia tuotteita on useita erilaisia. Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, ripeyttä ja helposti rikkoutuvia esineitä pakattaessa varovaisuutta.

Työt on kyettävä tekemään nopeasti ja varmasti. Tarkkuutta tarvitaan erilaisten merkintöjen tekemisessä. Joidenkin pakkausten tekeminen vaatii sorminäppäryyttä. Pakkaustyössä on sovelluttava samoina toistuvien työvaiheiden tekemiseen.

Riittävän hyvää fyysistä kuntoa tarvitaan, jos pakattavat tuotteet tai pakkaukset ovat raskaita. Allergisuus lähinnä pölylle voi olla haitta ammatissa toimimiselle.

Pakkaajan tehtäviin koulutetaan yleensä työpaikalla.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Palkkaus

Palkkaus perustuu työehtosopimukseen, joka riippuu työnantajan toimialasta. Palkkaus voi perustua esimerkiksi kaupan alan työehtosopimukseen. Palkka vaihtelee työtehtävien, työkokemuksen ja työsuorituksen mukaan.