Suunnitteluassistentti

Ammatti

Tekninen piirtäjä/suunnitteluassistentti  tuottaa teknisiä piirustuksia esimerkiksi rakennusalan tai kone- ja metallituotealan tarpeisiin. Tehtäviin kuuluu myös suunnitelmien ja asiakirjojen arkistointia, julkaisujen laatimista ja toimistotöitä. Tekniset piirtäjät/suunnitteluassistentit  työskentelevät pääasiassa suunnittelutoimistoissa ja teollisuuslaitoksissa. Ammatissa tarvitaan suunnitteluohjelmistojen hallintaa, tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja ryhmätyötaitoja.

Suunnittelutoimistot. Insinööritoimistot. Arkkitehtitoimistot. Elektroniikka- ja sähköteollisuus. Kone- ja metallituoteteollisuus. Rakennusala. Kaupunkien, kuntien ja valtion suunnittelutoimistot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Suunnitteluassistentti

Suunnitteluassistentin on osattava laatia tekniset piirustukset standardien mukaisin esittämistavoin. Työssä on hallittava tietotekniikka ja tarvittavat suunnittelu- ym. ohjelmistot.

Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta, tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Yhteistyö- ja ryhmätyötaidot ovat tarpeen suunnitteluryhmissä ja asiakaspalvelutyössä.

Markkinointitehtävissä tarvitaan markkinointiosaamista. Ammattitaidon ylläpitäminen ja jatkuva kouluttautuminen on tarpeen tietoteknisten työvälineiden kehittymisen myötä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa teknisen suunnittelun perustutkinnon (suunnitteluassistentti). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Palkkaus perustuu työehtosopimukseen, joka riippuu työnantajan toimialasta.

Suunnittelutoimistoissa palkkaus perustuu Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimukseen. Toimihenkilön palkka määräytyy tehtävien vaativuuden, työsuorituksen ja muun henkilökohtaisen pätevyyden perusteella.