Webbplatsen Jobbmarknaden uppdateras måndagen den 13.5.2024 mellan klockan 17.00 och 19.00. Uppdateringsarbetet kommer att medföra ett driftavbrott, under vilket Jobbmarknaden inte är tillgänglig. Vi ber om ursäkt för de eventuella besvär som avbrottet kan medföra.

Slaktare

Yrke Publicerad

En slaktare arbetar i ett slakteri där hen avlivar slaktdjur och hanterar slaktkroppar. I arbetet krävs kännedom om djurets anatomi, hantverksskicklighet, god fysisk kondition samt kännedom om hygienbestämmelser.

Teurastustyö vaatii hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyötaitoja.

Teurastamotyö on seisomatyötä joko paikallaan tai liikkuen, osittain myös kumarassa asennossa tapahtuvaa, joten työssä edellytetään hyvää terveyttä yleiskuntoa. Koska työ tapahtuu oloissa, joissa lämmönvaihtelut saattavat olla suuria, taipumusta reumatismiin tai vilustumissairauksiin ei saisi esiintyä.

Työntekijän tulee ymmärtää hygienian merkitys elintarvikealalla.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon (lihatuotteiden valmistaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja elintarvikealan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Alalle aikovalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä ja hygieniapassi.

Medianlön

3333 €/m

Privata sektorn

3333 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken

Yrkesområde