TNO Pohjois-Karjala – tietoa, neuvontaa ja ohjausta pohjoiskarjalaisten menestykseksi -hanke

Uutinen

Hankkeen avulla mahdollistetaan asukkaiden nopea työllistyminen ja kouluttautuminen matalan kynnyksen tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön avulla. Hankkeessa muodostetaan Pohjois-Karjalan alueelle kattava palvelupisteverkosto, joka pitää sisällään sekä fyysisiä palvelupisteitä että digitaalisia palveluita.

TNO Pohjois-Karjala -tietoa, neuvontaa ja ohjausta pohjoiskarjalaisten menestykseksi -hanke

Hanke tukee TE2024 uudistusta ja auttaa yhteensovittamaan viranomaispalvelut ja muut työllistymistä edistävät palvelut asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi. Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jonka päätoteuttajana on Joensuun kaupunki ja osahankkeina Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria sekä Rastor-instituutti ry. Keskiössä on yhteinen kehittäminen niin osahankkeiden, maakunnan kuntien, kuin muidenkin ekosysteemitoimijoiden kanssa.

Maakunnan palvelupisteet avaavat ovensa elokuussa, Joensuun palvelupiste Luotsi avoinna!

Joensuussa, osoitteessa Kauppakatu 29, sijaitseva palvelupiste Luotsi palvelee ma-to kello 9-16 sekä pe klo 9-15 kaikkia maakunnan asukkaita työhön ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Palvelupisteen yhteydessä toimii nuorten Ohjaamo, joka tarjoaa alle 30-vuotiaille neuvoja tulevaisuuden pohdintaan ja arjen asioihin. Palvelupisteellä palvellaan myös työnantajia, jotka tarjoavat työllistymismahdollisuuksia sekä tarvitsevat työvoimaa.  Maakunnan kuntien muut palvelupisteet avautuvat elokuussa. Palvelupisteiden kohtaantoa edistävät palvelut suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä ekosysteemitoimijoiden kanssa, jotta ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla kunkin kunnan asukkaiden ja työnantajien tarpeita. 

Osahankkeet tukevat asiakkaiden palvelupolkuja ja vahvistavat ekosysteemin työntekijöiden ohjausosaamista

  • Itä-Suomen yliopisto vahvistaa ohjaustyötä tekevien henkilöiden ja esihenkilöiden ohjausosaamista ja ohjauksellista toimijuutta. 
  • Karelia AMK kehittää kestävää koulutuskumppanuutta työssä olevien henkilöiden osaamistason kehittämiseksi.
  • Riveria kehittää ammatilliseen koulutukseen hakeutuvien ja Riveriassa jo opiskelevien uraohjausta moniammatillisessa palveluverkostossa sekä tuottaa materiaalia ammateista ja työympäristöistä sekä ammatilliseen koulutukseen hakeutuvien opiskelu- ja toimintakyvyn arvioinnista TNO-verkoston ohjaustoimijoille.
  • Rastor-instituutti kehittää digitaalista urasparrausta ja uramuotoilua sekä toteuttaa uramuotoiluryhmiä ja työelämäaiheisia ryhmävalmennuksia.

Lisätietoja

Hankkeen toiminta-aika on 1.3.2024-31.12.2026. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama.