Mitä Työmarkkinatorilla on tapahtunut viime kuukausina?

Uutinen

Yhteistyö EURES-portaalin kanssa alkoi ja työpaikkailmoitusten tuontirajapinnan pilotointi käynnistyi.

uusi_kayttoliittyma

EURES on eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali, jota ylläpitävät yhteistyössä eurooppalaiset työllisyyspalvelut. Sen tarkoitus on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta Euroopassa. Työmarkkinatori aloitti kesäkuussa yhteistyön EURES-portaalin kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että voit halutessasi julkaista työpaikkailmoituksesi tai työnhakuprofiilisi EURES-portaaliin helposti Työmarkkinatorin kautta.

Työpaikkailmoituksen julkaiseminen EURES-portaalissa on helppoa ja onnistuu parilla klikkauksella. Täytä työpaikkailmoitus normaalisti haluamillasi kielillä Työmarkkinatorilla. Etsi "hakuohjeet"-välilehdeltä kohta ”Julkaiseminen EURES-portaaliin”, jonka alta voit valita laatikon ”työpaikkailmoituksen saa julkaista EURES-portaalissa". Samassa kohdassa voit valita, että olet kiinnostunut palkkaamaan henkilön toisesta maasta.

Myös työnhakuprofiilin julkaiseminen EURES-portaalissa on helppoa. Täytettyäsi työnhakuprofiilin Työmarkkinatorilla klikkaa profiilin alla olevaa "Vie työnhakuprofiilisi EURES-portaaliin" -painiketta. Sen jälkeen voit esikatsella ja mahdollisesti vielä muokata EURES-portaaliin menevää profiiliasi. Kun profiili on valmis, voit lähettää sen palveluun klikkaamalla "Lähetä EURES-portaaliin" -painiketta. EURES-profiilin tietojen lisäys tai muokkaus ei vaikuta Työmarkkinatorilla olevaan työnhakuprofiiliin. Ne ovat siis kaksi erillistä profiilia, mutta molempia voi päivittää Työmarkkinatorilla.

Työpaikkailmoitusten tuontirajapinnan pilotointi alkoi

Työmarkkinatorilla käynnistyi viime viikolla työpaikkailmoitusten tuontirajapinnan pilotointi. Työnantajat ja ohjelmistotalot voivat ottaa käyttöönsä uuden rajapinnan, jonka avulla ilmoitukset voi julkaista suoraan Työmarkkinatorille. Kun julkaiset työpaikkailmoituksen rajapinnan avulla Työmarkkinatorille, voit valita, julkaistaanko ilmoitus myös te-palvelut.fi-sivustolla ja EURES-portaalissa. Avoimeen työpaikkaan suositeltujen työnhakuprofiilien tarkastelu tapahtuu edelleen Työmarkkinatorilla.

Työpaikkailmoituksen tiedot siirtyvät rajapinnan avulla Työmarkkinatorille suoraan rakenteellisessa muodossa, minkä avulla ne kohdentuvat paremmin potentiaalisille ehdokkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että työnhakijana saat parempia ehdotuksia sekä suositeltuihin työpaikkoihin että etsiessäsi työpaikkailmoituksia hakutekijöillä.

Työpaikkailmoitukset siirtyvät edelleen automaattisesti te-palvelut.fi-sivustolta Työmarkkinatorille. Siirron yhteydessä ilmoitukset saavat automaattisen osaamis- ja ammattisanoituksen, jota työnantaja voi käydä muokkaamassa kirjautumalla työnantajana Työmarkkinatorille. Tässä vaiheessa Työmarkkinatorille ei valitettavasti päivity tieto, mikäli työpaikkailmoituksen hakuaikaa lyhennetään muuta kautta kuin Työmarkkinatorin käyttöliittymän tai rajapinnan kautta. Tähän on tulossa muutos, josta tiedotetaan myöhemmin. Työnantajana voit käydä halutessasi muokkaamassa ilmoituksen voimassaoloaikaa suoraan Työmarkkinatorilla.

Rajapinnan käyttöönottoon liittyvät käyttöehdot on julkaistu Työmarkkinatorilla.