Muista julkaista työnhakuprofiilisi

Uutinen

Onko vuosi käynnistynyt ilman työpaikkaa? Oletko jo luonut työnhakuprofiilin Työmarkkinatorille, mutta et ole vielä julkaissut sitä? Nyt on hyvä aika julkaista profiili ja lisätä mahdollisuuksia sopivan työpaikan löytymiseen.

Työnhakuprofiilin julkaiseminen parantaa mahdollisuuksiasi saada töitä, sillä Työmarkkinatorille kirjautuvat työnantajat saavat suosituksia potentiaalisista työntekijöistä työnhakijoiden profiilien perusteella. Profiilin täytyy kuitenkin olla julkaistuna, jotta se voi näkyä ehdotuksena työnantajalle.

Jos haluat, että Työmarkkinatoria käyttävät työnantajat voivat nähdä profiilisi suosituslistallaan ja olla sinuun yhteydessä, julkaise profiilisi kohdasta ”Esikatsele ja julkaise”. Seuraa sähköpostiasi, sillä työnantajien yhteydenottopyynnöt tulevat sinne. Lisäksi työnantajat voivat selata julkaistuja työhakuprofiileita erilaisten hakusanojen avulla. Huomaathan, että julkaistu profiili on anonyymi, eikä siitä löydy henkilötietoja, ellet itse lisää esittelytekstiisi esimerkiksi linkkejä sosiaalisen median kanaviisi.

Kun julkaiset profiilin, asetat sille myös julkaisuajan, joka voi olla enintään kuusi kuukautta. Julkaistut työnhakuprofiilit poistuvat siis näkyviltä kuuden kuukauden jälkeen. Jos olet jo aiemmin julkaissut työnhakuprofiilisi ja haluat, että työnantajat voivat edelleen löytää sen työpaikkailmoitustensa ehdotuksista tai työnhakuprofiilien selauksesta, käy tarkistamassa profiilisi julkaisuaika ja varmista, että profiilisi näkyy edelleen työnantajille.

Lue lisää