Suomi.fi-viestien käyttö laajenee Työmarkkinatorilla

Uutinen

Lokakuussa uudistettavassa TE-palveluiden sähköisessä asiointipalvelussa Työmarkkinatorilla voit hoitaa asioita liittyen muun muassa työnhaun aloitukseen, työttömyysturvaan sekä yhteydenottoihin. Mikäli sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, saat jatkossa esimerkiksi työvoimapoliittisista lausunnoista ja selvityspyynnöistä tiedon Suomi.fi-viesteinä.

Suomi.fi-viestien avulla tiedonkulku nopeutuu

Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, saat nopeammin tiedon TE-palveluiden  päätöksistä ja tarvittavista toimenpiteistä. Huomioi, että tilatessasi viestipalvelun voit samalla hyväksynnällä saada myös muiden viranomaisorganisaatioiden viestit sähköisesti.

Häiriötilanteissa, joissa viestit eivät lähde sähköisesti, viestit toimitetaan paperipostina. Tällä turvataan, että saat viestin myös siinä tilanteessa, jolloin tietojärjestelmissä on vikatilanne.

Suomi.fi-viestien käyttöönotto

Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, tarvitset

  • oman henkilötunnuksen,
  • vahvan tunnistautumisen välineen (pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti),
  • oman toimivan sähköpostiosoitteen, jota luet säännöllisesti ja
  • käyttöönoton aikana mahdollisuuden lukea sähköpostia, jonne vahvistusviesti käyttöönotosta saapuu.

Käytäthän Suomi.fi-viesteissä omaa säännöllisesti lukemaasi sähköpostiosoitetta, etkä esimerkiksi perheen yhteistä jaettua sähköpostiosoitetta. Jos sinun on tarve myöhemmin vaihtaa sähköpostiosoitetta, se onnistuu viestien asetuksissa.

Aiheesta muualla