TE24 -uudistus: Suomeen tulossa 45 työllisyysaluetta

Uutinen

Kaikki tulevat työllisyysalueet ovat nyt selvillä. Valtioneuvosto päätti 22.2.2024 vielä neljästä työllisyysalueesta, jotka koskivat Keski-Pohjanmaan työllisyysaluetta, Tampereen seudun työllisyysaluetta, Suupohjan työllisyysaluetta sekä Pohjanmaan työllisyysaluetta.

Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 lähtien työvoimapalvelujen järjestämisestä. 

Kunnista

  • 39 järjestää työvoimapalvelut vastuukuntamallilla,
  • neljä järjestää itse työvoimapalvelut (Lahti, Kouvola, Helsinki, Vantaa),
  • kaksi järjestää työvoimapalvelut kuntayhtymämallilla (Suupohjan ja Kympin työllisyysalueet).

Mitä tulevilla työllisyysalueilla tavoitellaan

Kunnat ja työllisyysalueet tuntevat asukkaansa ja paikallisen elinkeinoelämän parhaiten, joten asiakkaat saavat uudistuksen myötä yksilöllisesti räätälöityjä, paikallisiin tarpeisiin sopivia palveluita.

Kuntien mahdollisuudet kehittää palveluita kuntalaisten ja alueen työnantajien tarpeiden mukaisiksi vahvistaa myös alueiden elinvoimaa ja kilpailukykyä. Työllistyminen tehostuu, kun työllisyys-, koulutus- ja elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla. Uudistuksessa huomioidaan myös alueellinen liikkuvuus.

TE24 -uudistus on osa hallituksen työllisyystoimien kokonaisuutta. Tavoitteena on, että työnhakijat löytävät työtä ja työnantajat tarvitsemiaan osaajia. Näin vahvistetaan kestävällä tavalla kasvua ja hyvinvointia Suomessa. Uudistuksen on laskettu lisäävän työllisten määrää 7 000–10 000:lla.

Lue lisää

TE24, KOTO24, KEHA24 – kolme mittavaa uudistusta

Aiheesta muualla