Yrittäjälle on tarjolla monenlaista apua ja tukea

Uutinen

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään vuosittain syyskuun 5. päivänä. Sen tavoitteena on tukea yrittäjätoimintaa ja parantaa yrittäjyyden arvostusta. Olemme koonneet tähän uutiseen tietoa erilaisista yrittäjille suunnatuista palveluista.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu  

Kun yrittäjänä tarvitset apua tai neuvontaa, soittaminen Yritys-Suomi-puhelinpalveluun on helppo tapa lähteä liikkeelle. Voit olla jo yrityselämässä pidempään toiminut tai vasta yrittäjyyttä harkitseva – Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta saat tukea kaikkiin eri tilanteisiin. 

Palvelusta saat vastauksia yleisiin yrityksen perustamiseen liittyviin kysymyksiin sekä tietoa eri tahojen, kuten ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Business Finlandin ja Finnveran julkisista yritys- ja työnantajapalveluista. Saat tarvittaessa apua myös sähköiseen asiointiin. Ongelmasta riippuen puhelinpalvelu voi antaa vastauksen kysymykseesi joko puhelun aikana tai ohjata sinut oikealle viranomaiselle tai palveluntarjoajalle. 

Yritys-Suomen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16.15 numerossa 0295 020 500. 

Puhelun hinta on oman liittymäsopimuksesi mukainen (matkapuhelinmaksu tai paikallisverkkomaksu). Myös jonotusaika on maksullinen. 

Jos haluat kuulla lisää Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta, voit katsoa aiheesta tehdyn TE-live-lähetyksen. Siinä tutustutaan palveluun tarkemmin palvelupäällikkö Marjo Öhmannin kanssa.

Yrittäjän talousapu 

Yrittäjä, älä jää yksin taloushuoliesi kanssa! Yrittäjän talousapu -neuvontapalvelusta saat luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa. Yrittäjän talousavun neuvojat ovat yrityksen talouden ja terveyttämisen asiantuntijoita. 

Voit hyödyntää palvelua, jos 

  • olet huolissasi yrityksesi kannattavuudesta,
  • et pysty maksamaan itsellesi palkkaa,  
  • huomaat laskujen kasautuvan,  
  • et enää pysty maksamaan lainoja ja niiden korkoja tai  
  • et tiedä, mitä tehdä, kun työt tai myynti ovat vähentyneet.  

Voit ottaa yhteyttä myös, jos haluat keskustella yritystoimintasi tulevaisuudesta yleisesti tai jos tunnet, että et enää jaksa talousvaikeuksissa yksin ja oma jaksamisesi huolettaa.

Ensimmäisen yhteydenoton aikana käyt tilanteesi läpi asiantuntijan kanssa. Puhelun lopuksi saat konkreettiset ohjeet siihen, mitä sinun kannattaa tehdä seuraavaksi. Saat tarvittaessa myös yhteystiedot oman alueesi asiantuntijalle, joka voi auttaa sinua asioiden eteenpäin viemisessä ja mahdollisen mentorin löytämisessä.

Yrittäjän talousapu on avoinna suomeksi maanantaista perjantaihin kello 9–16.15 numerossa 0295 024 880. Puhelun hinta on oman liittymäsopimuksesi mukainen (matkapuhelinmaksu tai paikallisverkkomaksu).

Yrittäjän talousapu (ely-keskus.fi)

Yrittäjän talousapu -foorumi pidetään Tampereella Sokos Hotel Tornissa 23.11.2023

Yrittäjän talousapu -foorumissa kuulet mielenkiintoisia puheenvuoroja ja pääset keskustelemaan yrittäjien talous- ja maksuvaikeuksista sekä niiden ehkäisystä. Tilaisuus on tarkoitettu Yrittäjän talousapu -palvelun sidosryhmille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen Yrittäjän talousapu -foorumiin 23.11.2023 (webropol.com)

TE-toimistojen palvelut yrittäjälle

Myös TE-toimistoissa on tarjolla palveluita yrittäjälle. TE-toimistot tarjoavat apua ja neuvontaa yrityksen koko elinkaaren ajalle. Jos tarvitset tukea toimeentulosi turvaamiseksi yritystoiminnan alkuvaiheessa, voit hakea TE-toimistosta starttirahaa. Yrityksen taloudellisen tilanteen muuttuessa voit saada apua TE-toimistojen muutosturvan asiantuntijoilta.

Ota yhteyttä oman alueesi TE-toimistoon, kun tarvitset neuvontaa tai apua henkilöstön rekrytoinnissa, kehittämisessä tai muutostilanteissa tai yritystoiminnan käynnistämisessä. TE-toimistoissa sinua voidaan auttaa esimerkiksi työpaikkailmoituksen laatimisessa ja julkaisussa. Rekrytointiprosessiin voit saada tukea myös työtarjousten sekä työnhakijaesittelyiden muodossa. Jos haluat kehittää yritystäsi tai työntekijöidesi osaamista, voit olla yhteydessä TE-toimistoon.

Paikalliset TE-toimistot (toimistot.te-palvelut.fi)