Terminaalityöntekijä

Ammatit Julkaistu

Terminaalityöntekijän työhön kuuluu lastien lastaus, purku, varastointi ja käsittelytehtävät esimerkiksi satamassa tai lentokentällä. Työhön voi kuulua myös asiakaspalvelua. Ammatissa on tunnettava logistiikan toimintaa sekä osattava ajaa työkoneita. Työ edellyttää huolellisuutta ja yhteistyökykyä.

Kuljetusliikkeiden ja huolintaliikkeiden terminaalit.

Selaa avoimia työpaikkoja: Terminaalityöntekijä

Terminaalityöntekijän on tunnettava terminaalin toiminta, jotaa kuljetettavat tavarat päätyvät oikeisiin paikkoihin. Tehtävien hoitaminen edellyttää työkoneiden ajotaitoa. Ammatissa tarvitaan ahkeruutta sekä rauhallista mutta ripeää työskentelyotetta. Yhteistyökyky on tarpeen, samoin tarkkuus ja huolellisuus.

Ammatissa tarvitaan valmiutta vuorotyöhön. Vaarallisten aineiden käsittely edellyttää turvallisuuskäytäntöjen hallitsemista. Työ voi sisältää fyysistä kuntoa vaativia tehtäviä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon (varastonhoitaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös palvelulogistiikan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2616 €/kk

Yksityinen sektori

2629 €/kk

Julkinen sektori

2382 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto