Pikaruokatyöntekijä
Pikaruokatyöntekijä työskentelee pikaruokaravintolassa asiakaspalvelun ja ruuan valmistamisen parissa. Työhön kuuluu tilausten vastaanottaminen sekä keittiön ja asiakastilojen siisteydestä huolehtiminen. Työtä tehdään usein vuorotyönä myös iltaisin ja viikonloppuisin, ja arki pikaruokaravintolassa on usein nopeatempoista. Työntekijältä vaaditaan hyvää yhteistyökykyä sekä asiakaspalvelutaitoja.
Pikaruokaravintolat.
Pikaruokatyöntekijän tehtävässä vaaditaan hyviä asiakaspalvelutaitoja, sillä työssä ollaan päivittäin tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa. Nopea työtahti edellyttää tehokkuutta, kykyä työskennellä paineen alla ripeästi kiireisinä aikoina. Lisäksi tarvitaan yhteistyökykyä, koska työ tehdään yleensä tiimissä.
Hygieniasäännösten tuntemus tärkeää, ja monilla työpaikoilla vaaditaan hygieniapassi. Lisäksi ruuan käsittely edellyttää huolellisuutta. Myös teknisten laitteiden ja kassajärjestelmän perusosaaminen ovat tarpeen. Aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta halu oppia uutta sekä positiivinen asenne ovat arvostettuja ominaisuuksia.
Tehtävä ei yleensä vaadi aiempaa koulutusta, vaan perehdytys annetaan työpaikalla.
Työnantaja saattaa edellyttää hygieniapassia, mutta usein se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa.
Mediaanipalkka
2308 €/kk
Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.