Anvisningar och stöd⁠

Produktionsförman

Yrke Uppdaterad

Produktionsförmannen ansvarara för verksamhet inom sin avdelning på livsmedelsindustrins produktionsanläggning. Arbetet omfattar förutom ledningsuppgifter också övervakning och rapportering. Yrket kräver kunskap inom livsmedelsindustrin, ansvarstagande och samarbetsförmåga.

Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.

Bläddra bland jobbannonser: Produktionsförman

Tuotannon esihenkilöltä edellytetään hyvää elintarvikealan tuntemusta, omaaloitteisuutta sekä harkinta- ja päätöksentekokykyä. Ammatissa tarvitaan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Esihenkilöltä odotetaan vastuullisuutta ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimista. 

Kielitaidon merkitys on kasvanut, ja siitä on etua kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa kommunikoinnissa. Työ on tulosvastuullista, joten työnjohtajalta edellytetään paineensietokykyä. 

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri. 

Toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon (työnjohtaja).

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Hygieniapassi vaaditaan, mikäli käsitellään helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita. 

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Medianlön

4046 €/m

Privata sektorn

4046 €/m

Offentliga sektorn

4058 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken