Elintarviketuotannon työnjohtaja
Tuotannon työnjohtaja vastaa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksessa oman osastonsa toiminnasta. Työtehtäviin kuuluvat työnjohtotehtävien lisäksi sekä seurantaa ja raportointia. Ammatissa tarvitaan elintarviketeollisuuden tuntemusta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Tuotannon esihenkilöltä edellytetään hyvää elintarvikealan tuntemusta, omaaloitteisuutta sekä harkinta- ja päätöksentekokykyä. Ammatissa tarvitaan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Esihenkilöltä odotetaan vastuullisuutta ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimista.
Kielitaidon merkitys on kasvanut, ja siitä on etua kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa kommunikoinnissa. Työ on tulosvastuullista, joten työnjohtajalta edellytetään paineensietokykyä.
Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.
Toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon (työnjohtaja).
Hygieniapassi vaaditaan, mikäli käsitellään helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.
Mediaanipalkka
4046 €/kk
Yksityinen sektori
4046 €/kk
Julkinen sektori
4058 €/kk
Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.