Elintarviketuotannon työnjohtaja
Tuotannon työnjohtaja vastaa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksessa oman osastonsa toiminnasta. Työtehtäviin kuuluvat työnjohtotehtävien lisäksi sekä seurantaa ja raportointia. Ammatissa tarvitaan elintarviketeollisuuden tuntemusta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Tuotannon esihenkilöltä edellytetään hyvää elintarvikealan tuntemusta, omaaloitteisuutta sekä harkinta- ja päätöksentekokykyä. Ammatissa tarvitaan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Esihenkilöltä odotetaan vastuullisuutta ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimista.
Kielitaidon merkitys on kasvanut, ja siitä on etua kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa kommunikoinnissa. Työ on tulosvastuullista, joten työnjohtajalta edellytetään paineensietokykyä.
Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.
Toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon (työnjohtaja).
Hygieniapassi vaaditaan, mikäli käsitellään helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.
Median salary
3821 €/mo
Private sector
3820 €/mo
Public sector
3857 €/mo
The data is based on the median income, meaning the amount of salary which is the middle of the salary amounts arranged in order of magnitude.
Source: Statistics Finland's structural statistics on wages and salaries