Hinausautonkuljettaja

Ammatit Julkaistu

Hinausautonkuljettajan työnä on hinata ja siirtää erilaisia ajoneuvoja sekä antaa tarvittaessa pienimuotoista teknistä apua esimerkiksi ajoneuvon käynnistämiseksi. Hinauskaluston ja -menetelmien hallinnan lisäksi työssä tarvitaan teknistä osaamista ja asiakaspalvelutaitoja. Huolellisuus ja työturvallisuuden huomioiminen on työssä tärkeää, sillä hinauspaikkana voi olla esimerkiksi vilkas moottoritie tai ahdas katu.

Hinauspalveluja tarjoavat yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Hinausautonkuljettaja

Hinausautonkuljettajan on tunnettava hinauskalusto ja -menetelmät. Monipuolinen tekninen osaaminen on eduksi. Hinausautonkuljettajien on tunnettava tieliikennesäännöt sekä huolehdittava siitä, että hinaustoiminta tapahtuu turvallisesti sekä kuljettajalle itselleen että muille tielläliikkujille. Tämä edellyttää huomiokykyä, tarkkaavaisuutta ja ennakointia.

Asiakaspalveluhenkisyys on työssä tarpeen. Kielitaito on eduksi. Ammatti edellyttää valmiutta vuorotyöhön.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa logistiikan perustutkinto, jossa voidaan suuntautua kuljetuspalveluihin. Tutkintonimike on autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. 

Kuorma-autonkuljettajilta edellytetään myös ammattipätevyyskoulutus. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Vaatimuksena on C-kortti ja tavaraliikenteen ammattipätevyys. Lisatietoa vaatimuksista saat Traficomilta.

Ammattikuljettajat (traficom.fi)

Mediaanipalkka

3170 €/kk

Yksityinen sektori

3177 €/kk

Julkinen sektori

2618 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat