Asiointi-osiossa voi esiintyä häiriöitä uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi, jätä yhteydenottopyyntö Asiointi-osiossa. Asiointi-osiossa on käyttökatko vuodenvaihteessa. Lue lisää

Ohjeet ja tuki⁠

Kemiantekniikan prosessinhoitaja

Ammatit Julkaistu

Kemiantekniikan prosessinhoitaja vastaa teollisuuden kemiallisten prosessien valvonnasta ja ohjaamisesta. Hän työskentelee kemianteollisuuden laitoksissa, kuten öljynjalostamoissa, lääketehtaissa tai muissa kemikaalien tuotantolaitoksissa. Tehtäviin kuuluu laitteistojen ja koneiden käyttö sekä tuotannon prosessien valvonta.  Lisäksi prosessinhoitaja osallistuu laitteiden kunnossapitoon ja häiriötilanteiden korjaamiseen. Ammatissa vaaditaan tarkkuutta, turvallisuutta ja teknisten laitteiden tuntemusta.

Kemian-, lääke-, elintarvike- ja kaivosteollisuusen yritykset sekä energiayhtiöt ja vesilaitokset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kemiantekniikan prosessinhoitaja

Kemiantekniikan prosessinhoitajan työ edellyttää tuotantoprosessien ja erilaisten laitteiden ja koneiden tuntemusta sekä prosessien säätötoimenpiteiden hallintaa. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja vastuullisuutta. Kunnossapitotehtävät edellyttävät huolto-osaamista. 

Työt on osattava valvoa yrityksen laatu-, turvallisuus- ja ympäristöstandardien toteutumista. Häiriöt ja vikatilanteet edellyttävät kykyä nopeaan päätöksentekoon ja toimintaan. Ammatissa tarvitaan kykyä sekä itsenäiseen että ryhmässä työskentelyyn. Tekniikan kehittyminen edellyttää täydennyskoulutusta.

Työssä voi joutua tekemisiin allergiaa aiheuttavien kemikaalien kanssa. Ammatti edellyttää soveltuvuutta vuorotyöhön.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon (prosessinhoitaja), kemianteollisuuden osaamisala. 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös prosessiteollisuuden ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3200 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä