Kioskimyyjä

Ammatit Julkaistu

Kioskimyyjät myyvät kioskista riippuen esimerkiksi makeisia ja elintarvikkeita. Työhön kuuluu myynnin ja asiakaspalvelun lisäksi tavaroiden tilaamista, esillelaittoa ja hinnoittelua. Kioskimyyjän työssä on tärkeää tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Ammatti edellyttää asiakaspalvelutaitoja, omatoimisuutta ja tuotteiden tuntemusta.

Elintarvikekioskit, grillikioskit ja muut kioskit. Kioskimyyjät ovat usein itsenäisiä yrittäjiä tai franchising-yrittäjiä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kioskimyyjä

Kioskimyyjän työ edellyttää asiakaspalvelutaitoja sekä tuotteiden tuntemusta. Ammatissa on tärkeää tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Kioskimyyjän työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti.

Myyjän työhön kuuluu tavaran käsittelyä ja seisomista, mikä edellyttää normaalia fyysistä terveyttä ja kuntoa. Kiireisinä päivinä tarvitaan paineensietokykyä.

Yrittäjänä toimivien kioskimyyjien on tunnettava myös yrittäjyyteen liittyviä asioita markkinoinnista verotukseen.

Kioskimyyjän työhön ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, mutta toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala. On mahdollista suorittaa myös liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala tai kaupan osaamisala. 

Lisäksi koulutusta järjestävät kioskiketjut ja työnantajat.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Kioskiyrittäjänä toimiminen edellyttää kioskiyrittämiseen tarvittavia lupia.

Kuukausi- tai tuntipalkka. Yrittäjillä ansiotaso määräytyy liiketoiminnan kannattavuuden mukaan.