Muovialan insinööri

Ammatit Julkaistu

Muovialan insinöörit työskentelevät muoviteollisuudessa monilla eri tehtäväalueilla ja -nimikkeillä. Tyypillisiä tehtäviä ovat esimerkiksi muovituotteiden ja muottien suunnittelu sekä tuotannon esimiestehtävät. Nimikkeitä ovat esimerkiksi käyttöinsinööri, tuotesuunnittelija ja laatuinsinööri. Ammatissa tarvitaan mm. valmistustekniikan ja materiaalitekniikan tuntemusta, suunnitteluosaamista ja yhteistyötaitoja.

Muoviteollisuuden yritykset, jotka valmistavat erilaisia muovituotteita sekä muoveja ja niiden lisä- ja apuaineita.

Työpaikkoja on myös pakkausteollisuudessa, elektroniikkateollisuudessa ja muissa muoviosia käyttävissä yrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Muovialan insinööri

Muovialan insinööriltä edellytetään muovituotteiden valmistusprosessien, valmistustekniikan, materiaalitekniikan ja laadunvalvonnan tuntemusta. Ammatissa on hallittava suunnitteluohjelmistojen käyttö sekä tunnettava koneautomaatiota.

Muovialan insinööri tarvitsee työssään suunnitteluosaamista sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Esimiestehtävät edellyttävät johtamis- ja organisointitaitoja. Työssä tarvitaan loogista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Työssä tarvitaan yhteistyötaitoja.

Ammatissa on tunnettava tuotannon ympäristö-, laatu- ja turvallisuusasiat. Työ on usein kansainvälistä, joten kielitaito on tarpeen. Työ edellyttää yleensä valmiuksia vuorotyöhön. Oman alan teknisen kehityksen seuraaminen on välttämätöntä.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK). 

Yliopistoissa voi suorittaa diplomi-insinöörin tai maisterin tutkinnon. 

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa voi erikoistua materiaaliteknologiaan, polymeerikemiaan, polymeeriteknologiaan tai muovitekniikkaan.  

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

5001 €/kk

Yksityinen sektori

5020 €/kk

Julkinen sektori

3994 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattialat