Pakkaaja

Ammatit Julkaistu

Pakkaaja vastaa tuotteiden tai tavaroiden asianmukaisesta pakkaamisesta ja valmistelusta kuljetusta varten. Heidän vastuullaan on myös asianmukaisten etikettien ja merkintöjen lisääminen paketteihin. Pakkaajat voivat osallistua myös varastojen hallintaan ja tuotteiden inventointiin. Pakkaajat työskentelevät usein teollisuuden, varastojen, postipalveluiden ja logistiikkayritysten palveluksessa. Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, ripeyttä ja kykyä rutiininomaiseen työhön.

Teollisuuden, kaupan alan, logistiikka-alan ja henkilöstöpalvelualan yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Pakkaaja

Pakkaajalta edellytetään pakkaamisen hallintaa käsin tehtävänä työnä tai pakkauskoneen käyttötaitoa. Pakkaajan on tunnettava tuotteet erityisesti silloin, kun pakattavia tuotteita on useita erilaisia. Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, ripeyttä sekä käsin pakkaamisessa sorminäppäryyttä.

Tarkkuutta tarvitaan erilaisten merkintöjen tekemisessä. Pakkaustyössä on sovelluttava rutiininomaiseentyöhön.

Riittävän hyvää fyysistä kuntoa tarvitaan, jos pakattavat tuotteet tai pakkaukset ovat raskaita. Pölyallergia voi olla haitta ammatissa toimimiselle.

Pakkaajan tehtäviin koulutetaan yleensä työpaikalla.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2279 €/kk

Yksityinen sektori

2279 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat