Parturi-kampaaja

Ammatit Julkaistu

Parturi-kampaaja työskentelee hiusten leikkaamisen, värjäämisen, muotoilun ja muiden hiustenhoitopalveluiden parissa. Parturi-kampaajan työtehtäviin kuuluu asiakkaiden hiusten leikkaaminen erilaisiin malleihin ja pituuksiin, hiusten värjääminen ja sävyttäminen, permanenttien tekeminen, hiusten muotoilu sekä parran hoito- ja muotoilupalvelut. Parturi-kampaajat työskentelevät yleensä itsenäisinä yrittäjinä tai työsuhteessa alan liikkeissä. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, visuaalista näkemystä sekä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja.

Yrittäjänä, toisen palveluksessa tai vuokratuolipaikalla, jolloin liike on vuokrattu useammalle yrittäjälle.

Selaa avoimia työpaikkoja: Parturi-kampaaja

Parturi-kampaajan ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä kädentaitoja ja visuaalista näkemystä. Ammattilaisen on osattava leikata hiuksia eri pituuksiin ja malleihin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Lisäksi parturi-kampaaja tarvitsee taitoa käyttää erilaisia värjäys- ja sävytystekniikoita sekä muotoilla hiuksia eri tyyleihin.

Parturi-kampaajan on osattava markkinoida ja myydä hiustenhoitotuotteita. Luovuutta, mielikuvitusta ja taiteellisuutta tarvitaan varsinkin vaativissa töissä, kuten tehtäessä kampauksia erikoistilaisuuksiin. Ammatissa tarvitaan tietämystä hygieniasäännöksistä ja -käytännöistä.

Yrittäjänä toimiva parturi-kampaaja tarvitsee liiketoiminnan pyörittämiseen liittyvää osaamista, kuten ajanhallinta, markkinointi ja talouden hallinta. Pysyäkseen ajan tasalla alan uusimmista trendeistä ja tekniikoista parturi-kampaajan tulee olla kiinnostunut muodista ja uusista tyyleistä.

Kemiallisten aineiden käsittely saattaa aiheuttaa allergisia oireita. Seisomatyö voi rasittaa fyysistä terveyttä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi-kampaaja. Tutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella. Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto. Alalla on myös yksityisiä kouluja. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2310 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä