Piirtäjä

Ammatit Julkaistu

Piirtäjä tekee kuvia ja piirroksia käsin tai digitaalisesti. Piirtäjät voivat työskennellä monilla eri aloilla, kuten taiteen, graafisen suunnittelun, mainonnan ja pelikehityksen parissa. Piirtäjät toimivat usein yrittäjinä tai freelanceina. Ammatti vaatii luovuutta, visuaalista silmää, kädentaitoja ja ideoida uutta.

Yrittäjinä, freelancereina ja markkinoiti- ja media-alan yritysten, kuten mainostoimistojen palveluksessa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Piirtäjä

Piirtäjiltä edellytetään piirtämisen teknistä hallintaa eli kykyä hahmottaa muotoja, tilaa ja etäisyyksiä sekä ymmärtää perspektiivipiirtämisen perusteet. Ammatissa tarvitaan myös ihmiskehon anatomian tuntemusta sekä taitoa käyttää erilaisia värien ja sävyjen yhdistelmiä. Lisäksi vaaditaan luovuutta ja kykyä luoda omaperäisiä ja mielikuvituksellisia teoksia. Piirtäjän on kyettävä ideoimaan jatkuvasti uutta. 

Ammatissa on pystyttävä työskentelemään itsenäisesti, ja siinä vaaditaan kykyä kehittää oma tyyli. Piirtäjän tulee osata käyttää erilaisia ​​piirustusvälineitä, kuten kyniä, siveltimiä, tussia, digitaalisia piirtolaitteita ja tietokoneohjelmia.

Piirtäjän ammatti vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä. Työ edellyttää myös markkinointi- ja neuvottelutaitoja. Lisäksi vaaditaan ajanhallintataitoja, jotta osaa työskennellä tehokkaasti tiukkojen määräaikojen puitteissa.

 

Yliopistossa voi suorittaa tutkinnon kuvataiteen kandidaatti tai maisteri.  Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnot kuvataiteilija (AMK) ja medianomi (AMK). 

Soveltuva koulutus on myös toisella asteella suoritettava media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3551 €/kk

Yksityinen sektori

3578 €/kk

Julkinen sektori

3381 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat