Rautarakennetyöntekijä

Ammatit Julkaistu

Rautarakennetyöntekijä valmistaa ja asentaa paksuista levyistä ja palkeista valmistettuja raskaita rakenteita. Tuotteita käytetään esimerkiksi siltojen ja laivanrunkojen rakentamisessa. Rautarakennetyöntekijät työskentelevät tyypillisesti teollisuuden konepajoilla ja telakoilla. Ammatissa tarvitaan työstötekniikoiden ja liitosmenetelmien hallintaa sekä materiaalituntemusta. Työntekijältä vaaditaan myös huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja sekä hyvää näköä.

Kone- ja metallituoteteollisuuden yritykset, kuten konepajat, telakat, verstaat ja tehtaat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Rautarakennetyöntekijä

Rautarakennetyöntekijän työ edellyttää työstötekniikoiden ja liitosmenetelmien hallintaa sekä materiaalituntemusta. Työtehtävät edellyttävät koneiden, laitteiden ja työvälineiden käyttötaitoja. Ammatissa on osattava lukea työpiirustuksia.

Ammatissa on tunnettava laatuvaatimukset ja hitsausalan standardit sekä hallittava raaka-aineiden ja tarvikkeiden taloudellinen käyttö. Ammatissa on kyettävä hahmottamaan kappaleiden avaruudellisia muotoja.

Työntekijältä vaaditaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn, huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja. Työturvallisuustekijöiden noudattaminen on tärkeää. Työympäristö voi olla kylmä ja meluisa. Suojainten käyttö on tarpeen.

Hyvä näkökyky ja fyysinen kunto ovat tarpeen. Työ on raskasta, ja se tehdään usein hankalissa työasennoissa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon.  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tuotantotekniikan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti, jonka saa suoritettuaan yhden päivän pituisen tulityökurssin.

Mediaanipalkka

2842 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat