Tekninen eristäjä

Ammatit Julkaistu

Tekninen eristäjä asentaa eristysmateriaaleja rakennusten ja teollisuuden tarpeisiin. Hän vastaa kiinteistöjen lämmön-, äänen-, kosteuden- ja paloneristyksestä. Työssään eristäjä käyttää erilaisia materiaaleja, kuten villaa, vaahtoa ja muoveja. Työpaikkoja on LVI-alan yrityksissä. Ammatti vaatii teknistä osaamista, tarkkuutta ja huolellisuutta.

LVI-alan yritykset sekä kone- ja metallituoteteollisuus.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tekninen eristäjä

Teknisellä eristäjällä tulee olla hyvä ymmärrys erilaisista eristysmateriaaleista, kuten villasta, vaahdosta, muoveista ja eristyslevyistä, sekä niiden käyttötarkoituksista. Työssä tarvitaan taitoa lukea ja tulkita rakennuspiirustuksia ja teknisiä suunnitelmia, jotta eristykset voidaan asentaa oikein. Lisäksi eristäjän on osattava käyttää erilaisia työkaluja ja laitteita, joita tarvitaan eristysmateriaalien leikkaamiseen, muotoiluun ja kiinnittämiseen. Tekninen eristäjä voi olla erikoistunut kylmäeristämiseen, äänen eristämiseen, laivaeristämiseen tai korkealämpöeristämiseen.

Työ vaatii myös fyysistä kuntoa ja ketteryyttä, sillä eristystöitä tehdään usein ahtaissa tiloissa. Eristäjän on tärkeää ymmärtää työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyvät seikat, sillä hän työskentelee usein korkeissa paikoissa tai paikoissa, joissa on riski työtapaturmalle. Erinomaiset ongelmanratkaisutaidot ja kyky työskennellä itsenäisesti sekä tiimissä ovat myös tärkeitä. Eristäjän on pysyttävä ajan tasalla uusimmista eristystekniikoista ja -materiaaleista, sillä ala kehittyy jatkuvasti energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden vaatimusten kasvaessa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa talotekniikan perustutkinnon (tekninen eristäjä). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös talotekniikan ammattitutkinto (tekninen eristäjä) ja erikoisammattitutkinto (rakennuspeltiseppämestari). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Tilapäisellä tulityöpaikalla työskenneltäessä tulee olla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä tulityökortti. Tulitöitä ovat esimerkiksi hitsaus- ja hiontatyöt.

Mediaanipalkka

3252 €/kk

Yksityinen sektori

3252 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto