Tubettaja

Ammatit Julkaistu

Tubettaja luo ja jakaa videoita YouTubeen. Videot voivat liittyä esimerkiksi harrastukseen, työhön, ruokaan ja matkustamiseen. Tubettajat voivat ansaita rahaa mainostuloilla, sponsoroinneilla ja kaupallisilla yhteistöillä yritysten kanssa, jos he ovat saavuttavat suuren seuraajakunnan. Työssä tarvitaan esiintymistaitoa, luovuutta sekä videokuvauksen ja editoinnin hallintaa.

Yrittäjinä ja eri toimialojen yrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tubettaja

Tubettajalta vaaditaan aitoa kiinnostusta aiheita kohtaa, joita hän käsittelee videoissaan. Ammatissa tarvitaan luovuutta ja mielikuvitusta, sillä tubettajan keksittävä jatkuvasti uusia videoita, jotka kiinnostavat kohdeyleisöä. Tubettajan työssä tarvitaan ammattimaista videokuvaamisen ja editoinnin osaamista. Tietoa vaaditaan myös erilaisista kuvaustekniikoista, valaistuksesta ja äänen käytöstä.

Videoilla esiintyminen edellyttää esiintymistaitoa ja selkeää suullista ilmaisukykyä. Hyvät vuorovaikutustaidot ja sosiaalisuu ovat tärkeitä seuraajien kanssa keskustellessa julkaisualustalla ja fyysisissä tapaamisissa. Menestyvä tubettaja osaa rakentaa brändin, joka erottuu muista ja houkuttelee seuraajia.

Tubettajan on hallittava markkinoinnin perusteet, jotta hän saa lisää seuraajia ja mahdollisia yhteistyösopimuksia yritysten kanssa. Ammatissa tarvitaan kykyä analysoida videoihin liittyviä katsojatilastoja. Menestyminen tubettajana vaatii paljon työtä, oma-aloitteisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Tubettajan tulee olla joustava ja valmis sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Tietämys tekijänoikeuksista, käyttöehdoista ja alaan liittyvästä lainsäädännöstä on olennaista. Tubettajan on kestettävä ikävää palautetta ja julkisuutta. Ammatissa on seurattava jatkuvasti alan kehitystä.

Tubettajille ei ole varsinaista tutkintoon johtavaa koulutusta, mutta koulutusta järjestetään verkkokursseina.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3000 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä