Tuote-esittelijä

Ammatit Julkaistu

Tuote-esittelijä tai konsulentti tekee myynninedistämistä esimerkiksi teollisuuden tai tukkukaupan yrityksen palveluksessa. Työhön kuuluu tuotteiden esittelyä esimerkiksi messuilla sekä ostotarjousten välittämistä edustamalleen yritykselle. Osa tuote-esittelijöistä toimii itsenäisinä yrittäjinä. Tuote-esittelijän työssä tarvitaan hyvää tuotetuntemusta sekä esiintymistaitoa ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Ulkomailla työskenteleviltä edellytetään hyvää kielitaitoa.

Yrittäjinä sekä teollisuusyrityksissä, tukkuliikkeissä ja maahantuontiliikkeissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tuote-esittelijä

Tuote-esittelijän työssä tarvitaan esiintymistaitoa ja asiakaspalveluhenkisyyttä sekä hyvää tuote- ja asiakastuntemusta. Tuote-esittely on aktiivista myyntityötä, jossa tarvitaan myyntihenkisyyttä.

Ammatissa on jatkuvasti sopeuduttava uusiin tilanteisiin, asiakkaisiin ja ympäristöihin. Messu- ym. esittelytilojen rakentelu vaatii visuaalisuutta, luovuutta, kätevyyttä ja järjestelykykyä.

Ulkomailla toimivilta edellytetään hyvää kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta.

Koulutus vaihtelee toimialoittain. Tuote-esittelijällä voi olla esimerkiksi elintarvike- tai terveydenhuoltoalan, teknillisen alan tai kauneudenhoitoalan koulutus. Alalla toimitaan myös kaupallisella koulutuksella. Myös työnantaja voi kouluttaa tehtävään.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala) ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala).

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2967 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto