Urheilukaupan myyjä

Ammatit Julkaistu

Urheilukaupan myyjä esittelee ja myy urheiluasuja ja -välineitä sekä erilaisia vapaa-ajan tarvikkeita. Hän selvittää asiakkaan tarpeet ja antaa tuotteisiin liittyvää opastusta. Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja tuotteiden tuntemusta. Työ edellyttää kiinnostusta liikuntaan ja urheilutarvikkeisiin.

Urheiluliikkeet, tavaratalojen urheiluosastot ja verkkokaupat.

Selaa avoimia työpaikkoja: Urheilukaupan myyjä

Henkilökohtainen myyntityö edellyttää asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja tuotteiden tuntemusta.

Ammatti edellyttää kiinnostusta urheilutarvikkeisiin ja alan kehityksen seuraamista. Omakohtainen liikuntaharrastus auttaa työssä.

Työhön kuuluu paljon seisomista ja kävelyä.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala) ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammatillista täydennyskoulutusta tarjoavat eri oppilaitosten yhteydessä toimivat täydennyskoulutusorganisaatiot. Lisäksi työnantajat järjestävät kaupan alan koulutusta.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto