Viittomakielen ohjaaja

Ammatit Julkaistu

Viittomakielen ohjaaja työskentelee eri ikäisten ohjaus-­, kasvatus-­ ja avustamistehtävissä. Asiakkaita ovat kommunikoinnissa tukea tarvitsevat, kuulo-­ ja näkövammaiset sekä viittomakieliset henkilöt. Työpaikkoja on päiväkodeissa, kouluissa, järjestöissä sekä hoitolaitoksissa. Ihmisläheisessä työssä suvaitsevaisuus, ystävällisyys, luotettavuus, joustavuus, kärsivällisyys ja hienotunteisuus ovat välttämättömiä ominaisuuksia.

Päiväkodit, oppi- ja hoitolaitokset, järjestöt ja yrittäjinä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Viittomakielen ohjaaja

Viittomakielen ohjaajan on toiminnassaan huomioitava ohjattaviensa ja avustettaviensa yksilölliset tarpeet. Suvaitsevaisuus, ystävällisyys, luotettavuus, rehellisyys, luovuus, kärsivällisyys ja hienotunteisuus ovat työssä tarvittavia ominaisuuksia.

Viittomakielen ohjaajan on osattava innostaa ja motivoida. Hänen on ymmärrettävä erilaisia elämäntilanteita. Viittomakielinen kommunikointi edellyttää selkeää ilmaisu- ja esiintymistaitoa.

Viittomakielen ohjaajan on tunnettava alan järjestöt, toimintakeskukset, oppilaitokset ja palvelukeskukset ja ohjattava asiakkaita näiden palvelujen käytössä.

Toisella asteella voi suorittaa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon (kommunikaation ja viittomakielen ohjaaja).

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3533 €/kk

Yksityinen sektori

3481 €/kk

Julkinen sektori

3754 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattialat