Uusille urille Riverian opintojen kautta

Uutinen

Jäikö opiskelupaikka saamatta kevään koulutushauissa? Kiinnostaako uudelle alalle kouluttautuminen tai kaipaako osaamisesi päivittämistä? Riverian jatkuva haku on auki läpi syksyn.

Kuvistuskuva Riverian opiskelijasta.

Riverian jatkuvassa haussa on haettavana useita koulutuksia. Koulutuksia alkaa läpi syksyn jokaisella Riverian kampuksella Pohjois-Karjalassa. Jatkuva haku toimii hakujaksoittain ja haettavana olevat tutkinnot vaihtelevat. Haettavana on niin perustutkintoja, kuin myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Riverialle voi hakea suorittamaan myös yksittäisiä tutkinnon osia tai ilmoittautua lyhytkoulutuksiin.

Jos itseä kiinnostava koulutus ei ole tällä hetkellä haussa, voit aina täyttää Riverialle avoimen hakemuksen. Hakuneuvonta selvittää, onko koulutuksessa avoimia opiskelupaikkoja tai milloin koulutus on seuraavan kerran haussa.

Riverian kesäyliopistosta ja kansanopistosta löytyy myös laaja tarjonta erilaisia opintokokonaisuuksia, esimerkiksi uutena mahdollisuutena logopedian perusopinnot sekä teatteriohjaajan koulutus. Huomioithan, että kesäyliopiston ja kansanopiston opinnot ovat maksullisia.

Koulutustutustuminen

Jos et ole varma alavalinnastasi tai haluat nähdä käytännössä, mitä opiskelu Riverialla on, voit sopia tutustumiskäynnin oppilaitokseen. Tutustuminen sovitaan aina tapauskohtaisesti ja voi olla pituudeltaan yhdestä päivästä pariin viikkoon. Tutustumisen tavoitteena on auttaa hakijaa selkeyttämään omaa alavalintaansa sekä sitä, sopivatko opinnot omaan elämäntilanteeseen.

Uraohjaus

Riveria tarjoaa uraohjausta ammatinvalinnan tueksi. Jos mielessäsi on ammatillisen tutkinnon opiskelu, muttet ole varma koulutusalavalinnasta, voit varata ajan uraohjaukseen. Uraohjauksessa käydään läpi eri koulutus- ja uravaihtoehtoja sekä hakijan kiinnostuksia ja työllistymistavoitteita. Uraohjauksessa voidaan myös etsiä sopivia koulutusvaihtoehtoja, jos hakijalla on työkyvyn rajoitteita.

Uraohjaukseen voi varata ajan Peltolan kampukselle tai etätapaamiseen Teamsiin. Riverian uraohjaaja on lisäksi tavattavissa Joensuun Luotsilla joka maanantai klo 14–16 ilman ajanvarausta.

Aiheesta muualla