Metsätalouden harjoittaja

Ammatti

Metsätalouden harjoittajien työ on metsänhoitoa, puunkorjuuta ja puun myyntiä. Metsänhoitajat ovat yrittäjiä, jotka omistavat metsät, joissa työskentelevät. Tehtäviin kuuluu sekä suunnittelua että toteutusta. Metsätalouden harjoittaja tarvitsee monenlaisia tietoja ja taitoja tekniikasta yrittäjyyteen. Työssä tarvitaan itsenäistä työskentelyotetta sekä asiakaspalvelutaitoja.

Metsätaloudenharjoittajat ovat yrittäjiä, jotka työskentelevät omilla metsätiloillaan.

Selaa avoimia työpaikkoja: Metsätalouden harjoittaja

Metsätalouden harjoittaminen edellyttää monenlaisia tietoja metsätaloudesta, ympäristönhoidosta ja tekniikasta. Ammatti edellyttää myös liiketalouden tuntemusta ja suunnitteluosaamista. Työssä tarvitaan yrittäjyyden, markkinoinnin ja asiakaspalvelun osaamista.

Metsätalouden harjoittajan on kyettävä itsenäiseen työhön ja päätöksentekoon. Metsätalouden harjoittajan on työskenneltävä ulkona luonnossa kaikissa sääoloissa. Teknologinen kehitys on tehnyt työstä fyysisesti kevyempää ja lisännyt työturvallisuutta.

Toisella asteella voi suorittaa metsäalan perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös metsäalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon, metsätalousinsinööri (AMK). Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa voi suorittaa maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon. Maisterin tutkinnon metsätieteellisessä koulutusohjelmassa suorittaneelle myönnetään metsänhoitajan arvo. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Metsätalouden harjoittajan ansiot muodostuvat puun myyntituloista. Myyntitulojen määrä vaihtelee vuosittain puun hinnoista ja myyntimääristä sekä metsänhoidollisesta tilanteesta riippuen.