Polkupyörälähetti

Ammatti

Polkupyörälähetin työ yhdistää liikunnan ja asiakaspalvelun. Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, luotettavuutta ja hyvää paikallistuntemusta sekä riittävän hyvää kuntoa. Työtä tehdään kaikissa sääolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina, mikä edellyttää oikeaa asennetta. Työpaikkoja on lähetti- ja kuriiripalveluja tarjoavissa yrityksissä, jotka toimivat pääasiassa suurimmissa kaupungeissa.

Lähetti- ja kuriiripalveluja tarjoavat yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Polkupyörälähetti

Polkupyörälähetin työ edellyttää asiakaspalvelutaitoja. Ajoreitit on osattava suunnitella järkevästi, mikä edellyttää organisointikykyä. Työ edellyttää sekä pyöräilystä pitämistä että riittävän hyvää kuntoa.

Paikallistuntemus on työssä tarpeen ja hyvä muisti eduksi. Kielitaidosta on hyötyä. Työ edellyttää omatoimisuutta, ripeyttä, luotettavuutta ja täsmällisyyttä.

Vaihtelevissa sääolosuhteissa työskentely edellyttää tietynlaista luonnetta. Liikennesäännöt on tunnettava. Liikenteessä voi tulla eteen vaaratilanteita, mikä edellyttää valppautta sekä hyvää huomiokykyä ja tilannetajua. Työpaikasta riippuen on osattava myös huoltaa omaa polkupyörää

Polkupyörälähetiksi ei ole virallista koulutusta eikä tutkintoa. Alan yritykset opastavat uuden työntekijän tehtäväänsä.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Palkkaus perustuu työntekijän ja työnantajan väliseen työsopimukseen.