Siipikarjanhoitaja

Ammatti

Siipikarjanhoitajan työtehtäviä ovat eläinten hoito ja ruokinta sekä niihin liittyvät työt. Hän toimii joko palkattuna hoitajana kanalassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työnkuva vaihtelee tilan tuotantosuunnan mukaan. Siipikarjanhoitajalta edellytetään korkeaa ammattitaitoa, huolellisuutta ja vastuuntuntoa.

Siipikarjanhoitajat toimivat siipikarjanhoitoon erikoistuneina viljelijöinä tai hoitajina vieraissa siipikarjayrityksissä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Siipikarjanhoitaja

Ammatissa on tunnettava siipikarja sekä sen hoito. Siipikarjan kasvatuksessa korostuu erityisesti hygienian merkitys. Siipikarjanhoitajan on viihdyttävä hyvin eläinten parissa.

Työssä edellytetään huolellisuutta ja vastuuntuntoa, sillä yrityksen taloudellinen tulos on paljolti riippuvainen hoitajasta. Yrittäjän on osattava suunnitella tilan tuotanto ja markkinointi.

Toisen palveluksessa olevan siipikarjanhoitajan on osattava toimia itsenäisesti, mutta kuitenkin yhteistyössä omistajan kanssa.

Työ ei sovi rehu- tai eläinpölylle allergisille henkilöille.

Toisella asteella voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Alan oppilaitokset järjestävät erilaista lyhyempää ammatillista lisäkoulutusta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Siipikarjanhoitajan palkkaus perustuu Maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen palkkausmääräyksiin. Palkkaryhmä riippuu tehtävien vaatimasta osaamisesta.