Terminaalityöntekijä

Ammatti

Terminaalityöntekijän vastuualueena terminaalissa on lastiyksiköiden purku ja lastaus sekä lähetysten lajittelu. Työhön voi kuulua myös asiakaspalvelua. Terminaalityöntekijöitä työllistävät kuljetusliikkeiden ja huolintaliikkeiden terminaalit. Ammatissa on tunnettava terminaalin toiminta ja osattava ajaa työkoneita. Työ edellyttää ahkeruutta ja rauhallista mutta ripeää otetta työhön. Yhteistyökyky ja huolellisuus ovat tarpeen.

Kuljetusliikkeiden ja huolintaliikkeiden terminaalit.

Selaa avoimia työpaikkoja: Terminaalityöntekijä

Terminaalityöntekijän on tunnettava terminaalin toiminta. Tehtävien hoitaminen edellyttää työkoneiden ajotaitoa. Ammatissa tarvitaan ahkeruutta sekä rauhallista mutta ripeää työskentelyotetta.
Yhteistyökyky on tarpeen, samoin tarkkuus ja huolellisuus.

Ammatissa tarvitaan valmiutta vuorotyöhön. Vaarallisten aineiden käsittelyssä on omat riskinsä. Käsin tapahtuva lajittelu on joskus raskasta.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon (varastonhoitaja).  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös palvelulogistiikan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Työkokemus on yleensä tärkeämpi kuin koulutus. Terminaalityöntekijä voi edetä työnjohtajaksi ja opiskelemalla myös muihin tehtäviin. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Kuukausipalkka, jonka päälle tulevat erilaiset lisät ja ylityökorvaukset. Alalla noudatetaan Terminaalitoimintaa koskevaa työehtosopimusta, joka on solmittu Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry:n ja Autoliikenteen työnantajaliitto ALT ry:n välillä.