Tuotantoeläintenhoitaja

Ammatti

Tuotantoeläintenhoitaja työskentelee suuremmilla kotieläintuotantoa harjoittavilla tiloilla, toimii lomittajana tai on ammattitaidon hankkinut maidontuottaja. Hänen tehtävänään on huolehtia eläinten hyvinvoinnin sekä tuotannon jatkumisen edellyttämistä päivittäisistä töistä. Tuotantoeläintenhoitajan tulee olla vastuullinen sekä tuntea hyvin hoitamiensa eläinten käyttäytyminen.

Tuotantoeläintenhoitajat työskentelevät kotieläintuotantoa harjoittavilla tiloilla.

Selaa avoimia työpaikkoja: Tuotantoeläintenhoitaja

Tuotantoeläintenhoitajan on tunnettava hoitamansa eläimet sekä niiden käyttäytyminen ja hoito. Työssä on viihdyttävä hyvin eläinten parissa. Tuotantoeläintenhoitajan on työskenneltävä itsenäisesti, mutta kuitenkin yhteistyössä tilan omistajan kanssa.

Työ edellyttää vastuuntuntoa ja huolellisuutta, sillä yrityksen taloudellinen tulos riippuu paljolti hoitajasta. Työssä esiintyy hankalia työasentoja ja raskaita nostoja.

Ammatti ei sovellu rehu- tai eläinpölylle allergisille henkilöille.

Toisella asteella suoritettava maatalousalan perustutkinto on hyvä koulutus ammattiin.  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös maatalousalan ammattitutkinto (tuotantoeläintenhoitaja) ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Tuotantoeläintenhoitajan palkkaus perustuu Maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen palkkausmääräyksiin. Palkkaryhmä riippuu tehtävien vaatimasta osaamisesta.