Varastotyöntekijä

Ammatti

Varastotyöntekijä hoitaa tavaran vastaanottoon, varastointiin ja luovutukseen liittyviä tehtäviä. Varastotyöntekijöitä työskentelee varastopalveluja tarjoavissa yrityksissä sekä kaupan ja teollisuuden omissa varastoissa. Työssä tarvitaan järjestelmällisyyttä ja huolellisuutta. Trukinajotaito on vähänkin suuremmissa varastoissa välttämätön taito. Ammatissa tarvitaan yhteistyötaitoja ja hyvää yleiskuntoa.

Varastopalveluja tarjoavat yritykset. Kaupan ja teollisuuden varastot. Muiden yritysten varastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Varastotyöntekijä

Työssä tarvitaan järjestelmällisyyttä, täsmällisyyttä ja huolellisuutta. Pienessä varastossa yksin työskentelevällä korostuu itsenäisyys, isoissa varastoissa sopeutuminen ryhmä- ja yhteistyöhön. Trukinajotaito on vähänkin suuremmissa varastoissa välttämätön taito.

Samoina toistuvat tehtävät saattavat joissakin tapauksissa tuntua yksitoikkoisilta. Varasto saattaa sijaita maan alla, mikä voi jostakusta tuntua painostavalta. Pölyallergia on haitaksi.

Ammatissa tarvitaan hyvää yleiskuntoa selkää, jalkoja ja käsiä rasittavan keräily- ja nostotyön johdosta. Vaarallisten aineiden käsittelyyn sisältyy omat riskinsä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon (varastonhoitaja).   

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös palvelulogistiikan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.  

Varastosta ja tarkemmasta toimenkuvasta riippuen myös liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) tai liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, tradenomi (AMK), voivat soveltua tehtävään. 

Toisen asteen ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Kuukausipalkka, joka muodostuu alan työehtosopimuksen mukaan. Alalla työskennellään myös keikkatyöntekijöinä henkilöstövuokrausyritysten kautta, jolloin käytössä voi olla tuntipalkka.