Baarimestari

Ammatit Julkaistu

Baarimestari on erikoistunut erilaisten juomasekoitusten valmistamiseen ja tarjoiluun. Asiakaspalvelutyö ravintolan baarissa edellyttää eri juomien tuntemusta ja juomasekoitusten valmistamisen taitoja sekä joustavuutta ja ripeyttä.

Erilaiset ravintolat ja yökerhot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Baarimestari

Baarimestarin on tunnettava eri juomat sekä hallittava juomasekoitusten valmistaminen. Baarimestarin ammatissa työskenteleminen edellyttää asiallista suhtautumista alkoholiin. Anniskelumääräykset on tunnettava. Asiakaspalvelutyössä toimiminen edellyttää halua työskennellä ihmisten parissa sekä joustavuutta.

Työn sujumista auttaa mielikuvitus ja idearikkaus, taito kuunnella ja ymmärtää asiakkaita sekä hyvä suullinen ilmaisutaito. Ravintolan toiminta perustuu eri ammattiryhmien väliseen yhteistyöhön, minkä vuoksi alalla toimivalta vaaditaan yhteistyötaitoja.

Varsinkin kiireessä tarvitaan hyvää muistia, kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn sekä kärsivällisyyttä. Baarimestari ei saa hermostua kiireessä eikä hankalissa tilanteissa, ja hänen on tultava toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Alalla menestyminen edellyttää aktiivista oman alan kehityksen seurantaa.

Työ on pääasiassa seisomatyötä, joten se saattaa rasittaa selkää ja jalkoja. Hyvä fyysinen kunto on työssä tarpeen.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon (tarjoilija). Perustutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (baarimestari) ja majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto.
 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Anniskelupassi on todistus siitä, että henkilöllä on riittävä tuntemus alkoholilainsäädännöstä. Tätä tarvitaan, jotta voi toimia C-luvalla toimivien anniskelupaikkojen vastaavana hoitajana (baarimikkona). Myös hygieniapassi on usein tarpeen. Edellä mainitut pätevyydet saadaan usein ravintola-alan koulutuksen kautta.

Mediaanipalkka

2900 €/kk

Yksityinen sektori

2900 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat

Haastattelut