Eläinkaupan myyjä

Ammatit Julkaistu

Eläinkaupan myyjä myy pieneläimiä, eläinten tarvikkeita ja neuvoo asiakkaita eläinten hoidossa. Työpaikkoja on eläin- ja lemmikkieläinkaupoissa. Työ edellyttää eläinten tuntemusta, kiinnostusta eläimiä ja eläinten hyvinvointia kohtaan sekä asiakaspalvelutaitoja ja oma-aloitteisuutta.

Eläinkaupan myyjältä edellytetään eläinten ja niiden käyttätymisen tuntemusta. Työssä tarvitaan eläinten erityispiirteiden tuntemista sekä tietoja eri eläinten ravitsemuksesta, hyvinvoinnin vaatimuksista sekä tyypillisistä sairauksista. Työ edellyttää kiinnostusta eläimiä ja niiden hyvinvointia kohtaan sekä jatkuvaa kouluttautumista.

Eläinkaupan myyjältä edellytetään myös asiakaspalvelutaitoja ja oma-aloitteisuutta. Eläinkaupan myyjän on tunnettava alan lainsäädäntö ja määräykset sekä eettiset periaatteet. 

Kielitaidosta on etua työssä. Työ on seisomatyötä, ja siihen kuuluu jonkin verran nostelua ja hankalia työasentoja. Eläinallergiasta on haittaa työssä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon (eläintenhoitaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös eläintenhoidon ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Toisella asteella voi suorittaa myös liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi). Tutkinnon osa pieneläinalan asiakaspalvelija (15 osp) valmentaa erityisesti eläintarvikeliikkeiden, lemmikkieläinkaupan ja eläinlääkärin vastaanoton asiakaspalvelutehtäviin.

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala) ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (kaupan osaamisala, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinnot voidaan suorittaa myös oppisopimuksella. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto