Elementtiasentaja

Ammatit Julkaistu

Elementtiasentaja kokoaa taloja ja muita rakennuksia tehtaalla valmistetuista rakennuselementeistä. Tehtäviin voi kuulua myös kalusteiden ym. asennuksia. Elementtiasentajat työskentelevät rakennusliikkeiden ja rakennustuoteteollisuuden palveluksessa. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön.

Rakennusliikkeet ja rakennustuoteteollisuus.

Selaa avoimia työpaikkoja: Elementtiasentaja

Elementtiasentajan on hallittava elementtien siirrot, sijoittamiset ja kiinnittämiset. Lisäksi hänen on osattava lukea työpiirustuksia. Työ on asennustyötä, jossa tarvitaan kädentaitoja sekä avaruudellista hahmotuskykyä. 

Ammatissa tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Harkintakyky ja tunnollisuus ovat työssä tarpeen. Tehtävien hoito edellyttää kykyä sekä itsenäiseen työskentelyyn että ryhmätyöhön. Työturvallisuuden huomioiminen on tärkeää, jotta raskaiden elementtien käsittely sujuisi turvallisesti. Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan työssä.

Työrajoituksia aiheuttavat yleensä pöly- ja liima-allergiat, epilepsia putoamisvaaran takia sekä reumaattisperäiset sairaudet kylmissä ulkotöissä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon (talonrakentaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös talonrakennusalan ammattitutkinto, rakennustuotealan ammattitutkinto, talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3818 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat