Elementtityöntekijä

Ammatit Julkaistu

Elementtityöntekijä työskentelee betonielementtien valmistuksessa elementtitehtaassa. Elementin valmistuksen työvaiheita ovat muottityö, raudoitus, betonointi ja jälkityöt. Ammatissa on hallittava betonivalutyön tekniikka sekä osattava lukea suunnitelmia. Työssä tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Elementin valmistuksessa täytyy hallita sujuvasti raudoitus-, valu- sekä muottityöt. Työssä vaaditaan kärsivällisyyttä, jotta toistuvista rutiineista huolimatta lopputuloksesta tulee laadukas. Työhön liittyvät turvallisuusmääräykset tulee hallita hyvin.

Elementtityöntekijän on osattava lukea työsuunnitelmia. Betonielementtien valmistuksessa tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Ammatisssa kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa. Toisinaan vaaditaan trukinajotaitoa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon (talonrakentaja).  Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös talonrakennusalan ammattitutkinto, rakennustuotealan ammattitutkinto, talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3202 €/kk

Yksityinen sektori

3202 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat