Floristi

Ammatit Julkaistu

Floristi myy kukkia ja kukkien hoitoon liittyviä tarvikkeita sekä neuvoo asiakkaita ja tekee kukkasidontaa. Työpaikkana voi olla esimerkiksi kukkakauppa tai taimimyymälä. Floristilta vaaditaan hyvää kasvituntemusta, käsityötaitoa, luovuutta ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Yrittäjänä työskentelevän floristin on hallittava myös kustannuslaskentaa ja markkinointia.

Kukkakaupat, kukkatukut, taimi- tai puutarhamyymälät, tapahtuma- ja juhlapalvelualan yritykset sekä yrittäjänä.

Selaa avoimia työpaikkoja: Floristi

Floristilta vaaditaan hyvää kasvituntemusta, käsityötaitoa ja luovuutta. Floristi osaa palvella asiakkaita asiantuntevasti, esitellä alan tuotteita ja neuvoa asiakkaita valinnoissa. Hän osaa suunnitella ja tehdä tilattuja kukkasidontatöitä ja käsitellä niihin tarvittavia materiaaleja varmistaen töiden laadun.

Hyvä värisilmä ja visuaalisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia floristille. Floristilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.  Itsenäisyyttä ja oma-aloitteisuutta tarvitaan myös.

Floristi osaa liiketoiminnan periaatteet ja toimia taloudellisesti. Floristi tuntee kestävän kehityksen periaatteet ja soveltaa niitä työssään. Erityisesti yrittäjänä toimiessa yritystoiminnan perusteita ja markkinointia on hyvä osata.

Työ on ajoittain fyysisesti melko raskasta. Allergioista voi olla haittaa työssä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa puutarha-alan perustutkinnon, puutarhuri. Tutkinnossa voi valita mm. kukka- ja puutarhakauppan osaamisalan. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös puutarha-alan ammattitutkinto floristiikan osaamisalalta ja puutarha-alan erikoisammattitutkinto, floristimestari. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Floristi

Ammattialat

Haastattelut