Hiihdonopettaja

Ammatit Julkaistu

Hiihdonopettaja ohjaa ja opettaa erilaisia hiihtolajeja yksilö- ja ryhmäopetuksena. Hiihdonopettaja voi työskennellä laskettelukeskuksissa, hiihtokouluissa tai urheiluseuroissa. Ammatissa vaaditaan vahvaa opetettavan lajin osaamista, kykyä ilmaista itseään selkeästi sekä halua toimia asiakaspalvelutyössä.

Laskettelukeskukset ja hiihtokoulut sekä urheiluseurat. 

Selaa avoimia työpaikkoja: Hiihdonopettaja

Hiihdonopettaja hallitsee opetettavan lajin, kuten maastohiihdon, alppihiihdon, lumilautailun, telemarkin tai freestylen, erinomaisesti. Hän osaa ohjata ja neuvoa oppilaitaan sekä arvioida heidän teknistä suorittamistaan. Ammatissa tulee osata antaa palautetta rehellisesti, mutta kannustavasti. Tekniikkaan keskittyvän ohjaamisen lisäksi hän osaa opettaa turvallisuuteen liittyviä asioita asiakkailleen. Myös välineisiin ja niiden huoltoon liittyvä osaaminen on tärkeää. 

Ammatissa on tärkeää osata ohjata sekä yksilöitä että ryhmiä. Palveluhenkisyys ja halu työskennellä ihmisten parissa ovat edellytys ammatissa toimiselle. Hyvä suullinen ja selkeä suullinen ilmaisu edesauttaa työn onnistumista.  

Ammatissa tarvitaan usein hyvää kielitaitoa ja fyysistä kuntoa. Työ on sesonkiluonteista ja painottuu talvikauteen.

Ammattiin ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, mutta työhön on mahdollista kouluttautua kurssien kautta. Liikunta-alan tutkinto antaa hyvän pohjan ammatissa menestymiselle.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2588 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä