Huonekalumyyjä

Ammatit Julkaistu

Huonekalumyyjä myy huonekaluja ja sisustustarvikkeita alan liikkeissä tai tavaratalojen erikoisosastoilla. Työ on tuotteiden esittelyä ja myyntiä. Myyntityö edellyttää asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja tuotteiden tuntemista. Huonekalumyyjältä edellytetään huonekalu- ja sisustusmuotoilun sekä -muodin jatkuvaa seuraamista.

Huonekaluja ja sisustustarvikkeita myyvät liikkeet ja tavaratalojen erikoisosastot.

Selaa avoimia työpaikkoja: Huonekalumyyjä

Huonekalumyyjän työ on henkilökohtaista myyntityötä, joka edellyttää asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta ja tuotteiden tuntemusta. Huonekalumyyjältä edellytetään kiinnostusta sisustukseen ja huonekalumuotoiluun sekä sisustustrendien jatkuvaa seuraamista. Visuaalinen hahmotuskyky auttaa suunnittelemaan sisustuskokonaisuuksia.

Kielitaito on asiakaspalvelutyössä tarpeen. Työ on seisomatyötä, ja siihen kuuluu jonkin verran raskaiden esineiden siirtelyä.

Huonekalumyyjällä voi olla esimerkiksi kaupallisen alan koulutus. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon merkonomi. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös esimerkiksi taideteollisuusalan perustutkinnon. Perustutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalta ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto kaupan osaamisalalta tai myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2508 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto