Hyttisiivooja

Ammatit Julkaistu

Hyttisiivooja siivoaa alusten hyttejä ja muita tiloja sekä täydentää hyttien varusteita. Hyttisiivoojia työskentelee lähinnä matkustaja-aluksilla. Työ vaatii puhdistuspalvelujen osaamista, sopeutumista alusten erityiseen työympäristöön sekä asiakaspalvelutaitoja.

Varustamoiden omistamat matkustaja-alukset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Hyttisiivooja

Hyttisiivoojalta edellytetään puhdistuspalveluosaamista ja järjestelmällisyyttä. Hyttisiivoojan on osattava toimia itsenäisesti, mutta myös yhteistyössä muiden kanssa. Ammatti vaatii asiakaspalvelutaitoja ja luotettavuutta.

Monipuolinen kielitaito on eduksi. Työ edellyttää sopeutumista pieneen työyhteisöön, jonka kanssa on tultava toimeen sekä työssä että vapaa-aikana. Työssä on sopeuduttava ajoittain keinuvaan työympäristöön.

Hyvä fyysinen kunto sekä terveys ovat tarpeen. Pesuaine- ja pölyallergia voi olla rajoite ammatissa toimimiselle.

Useimmiten työnanataja perehdyttää ja kouluttaa ammattiin. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon, jossa voi toimitilahuoltoon ja valmistua toimitilahuoltajaksi. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Aluksilla työskenteleviltä vaaditaan merenkulkualan kansainvälisten määräysten edellyttämän turvallisuuskoulutuksen suorittaminen.

Mediaanipalkka

2310 €/kk

Yksityinen sektori

2595 €/kk

Julkinen sektori

2144 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä