Jäteasemanhoitaja

Ammatit Julkaistu

Jäteasemanhoitaja työskentelee jäteasemalla, jätekeskuksessa tai jätelaitoksessa tehtävänään jätteiden vastaanotto ja lajittelu sekä asiakaspalvelu. Jäteasemanhoitajan on tunnettava eri jätelajit sekä lajitteluun, varastointiin ja loppusijoitukseen liittyvät asiat. Ammatissa on tunnettava ympäristönsuojelun perusteet sekä hallittava vaakaohjelman ja muiden työssä tarvittavien työvälineiden käyttö. Tehtävien hoito edellyttää tarkkuutta, vastuullisuutta ja asiakaspalvelutaitoja.

Kuntien, alueellisten jätehuoltoyhtiöiden ja yksityisten jätehuoltoyritysten omistamat jäteasemat, jätelaitokset ja jätekeskukset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Jäteasemanhoitaja

Jäteasemanhoitajan on tunnettava eri jätelajit sekä lajitteluun, varastointiin ja loppusijoitukseen liittyvät asiat. Ammatissa on tunnettava ympäristönsuojelun perusteet. Työssä on hallittava vaakaohjelman käyttö sekä muiden tarvittavien laitteiden ja koneiden käyttö.

Ammatti vaatii tarkkuutta ja vastuullisuutta. Asiakaspalvelutaidot ovat työssä tarpeen. Tietyillä alueilla tarvitaan toisen kotimaisen kielen hallintaa.

Työturvallisuusmääräysten noudattaminen on erityisen tärkeää vaarallisten ja terveydelle haitallisten aineiden käsittelyssä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon (ympäristönhoitaja).  

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ympäristöalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Monet ovat hankkineet ammatissa tarvittavan osaamisen työn kautta. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2778 €/kk

Yksityinen sektori

2823 €/kk

Julkinen sektori

2614 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat