Kalatalousneuvoja

Ammatit Julkaistu

Kalatalousneuvojan työ on käytännönläheistä neuvontaa, koulutusta ja suunnittelua. Työpaikkoja on esimerkiksi kalatalousalan järjestöissä. Työhön kuuluu lisäksi vesienhoidon ja istutusten suunnittelua ja toteutusta sekä kalatalousalan tuntemuksen edistämistä. Kalatalousneuvojan työssä tarvitaan kalatalousalan, kalabiologian ja lainsäädännön tuntemusta sekä perustaidot kalastuksesta ja kalanviljelystä. Ammatti edellyttää oma-aloitteisuutta ja vuorovaikutustaitoja.

Kalatalouskeskukset. Kalatalouden Keskusliitto. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kalatalousneuvoja

Kalatalousneuvojan työssä tarvitaan perustiedot ja -taidot kalastuksesta, kalanviljelystä ja kalanjalostuksesta sekä kalabiologiasta. Ammatissa on tunnettava alan lainsäädäntö. Suomen kalatalousjärjestelmä on myös tunnettava.

Ammatissa tarvitaan itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyotetta. Koulutus- ja neuvontatyössä tarvitaan sujuvaa kirjallista ja suullista esitystaitoa. Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidoista on työssä etua. Kalastusharrastus ja kiinnostus alaa kohtaan ovat eduksi.

Vesillä liikkuminen ja raskaan kalankuljetuskaluston kuljettaminen edellyttää varovaisuutta. Työ saattaa ajoittain olla erittäin kiireistä.

Kalatalouden perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös kalatalouden ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Ylipistoissa voi opiskella esimerkiksi kala- ja kalastusbiologiaa. Ylempi korkeakoulututkinto on filosofian maisteri. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

4010 €/kk

Yksityinen sektori

3563 €/kk

Julkinen sektori

4336 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto