Kerrossiivooja

Ammatit Julkaistu

Kerrossiivooja vastaa majoitusliikkeiden, kuten hotellien tilojen siisteydestä ja viihtyvyydestä. Tehtäviin kuuluu siivota huoneet ja yleiset tilat, sijata vuoteet sekä huolehtia pyyheliinoista ja muista majoitustilojen tarvikkeista.

Majoitusliikkeet ja siivouspalveluja tarjoavat yritykset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Kerrossiivooja

 

Kerrossiivoojalla on puhtaanapitoon ja siisteyteen liittyvää osaamista. Ammatissa täytyy osata käyttää siistimiseen tarkoitettuja työvälineitä ja koneita. Työn sujumista auttaa järjestelmällisyys ja taito aikatauluttaa tehtäviä, jotta siivous tulee suoritettua tehokkaasti ja ajallaan.

Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, hyvää fyysistä kuntoa ja ergonomisten työasentojen hallintaa. Työssä tulee huomioida myös ekologisuuteen ja kierrätykseen liittyvät ohjeet. Allergisuus puhdistus - ja pesukemikaaleille saattaa olla este ammatissa toimimiselle.

Kielitaito on eduksi.

Työantajat perhedyttävät usein tehtävään. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto. Puhdistuspalveluihin suuntautuen tutkintonimike on toimitilahuoltaja. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto. 

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon restonomi (AMK). 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

2129 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto